Напрежението между Русия и Украйна накара младежите да погледнат на социалните

...
Напрежението между Русия и Украйна накара младежите да погледнат на социалните
Коментари Харесай

Поколението Z с призиви Отменете войната в Instagram и TikTok

Напрежението сред Русия и Украйна накара младежите да погледнат на обществените мрежи по друг метод и да стартират да ги употребяват, с цел да си обяснят обстановката, както и с цел да популяризират апели за попречване на война.

Две от най-използваните платформи в това отношение се оказват Instagram и TikTok, където представители на поколението Z основават видеа с пояснения за спора и приканват човек, който назовават “Vladdy Daddy ”, да не стартира военни дейности. Преглежданията на хаштага с това име са близо 26 млн. към 12:00 ч. през днешния ден.

„ Отменете войната “

От няколко седмици младежите заливат с мнения профили, отдадени на Владимир Путин, в. „ Моля, не започвайте война, ще ви дам пет $, в случай че не го вършиме “, написа консуматор. „ Отменете войната, апелирам “, споделя различен. Включиха се и почитатели на сериала Euphoria. „ Изчакайте до идващия епизод на Euphoria “, приканва един от тях, а коментарът му има над 2000 лайкове.

Сред коментиращите в Instagram е 12-годишната Ханка от Словакия. Написала “Vladdy daddy please no war ”, откакто с нейни другари играели „ Истина или предизвикателство “ и те я провокирали да го направи. За това споделя самата тя в изявление за „ Ройтерс “.

“Vladdy Daddy ” в действителност е името на шеговито изображение или така наречен „ мийм “ с съветския президент Владимир Путин, което се появява през 2016 година в платформата Know Your Meme. Там се показва, че то има полови конотации.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР